Fødevarer
Fødevarer er fundamentale for vores eksistens. Det er vores beslutninger som producenter, myndigheder og forbrugere, der afgør, hvad der havner på tallerkenen i dag og i fremtiden. I en national kontekst ser vi tendenser som faldende lokal produktion af frugt og grønt, øget forbrug af ultraforarbejdet mad og lav betalingsvillighed, og det har konsekvenser for vores sundhed, madkultur og ikke mindst klima. Det kalder på handling. Og handling kræver mod, samarbejde og en ambition om at gå nye veje.
Hvordan kan vi skabe et fødevaresystem, hvor virksomheder driver innovation og vækst, myndigheder understøtter rammerne, og forbrugerne vil betale for kvalitet, smag og ansvarlighed?
Det er den samtale, vi tager i videns- og visionsgruppen Fødevarer. Her samler vi nøgleaktører på tværs af værdikæden for at dele viden, inspirere hinanden og allervigtigst at flytte noget sammen. Gruppen driver en nysgerrig tilgang til branchens kommercielle udvikling og undersøger, hvordan vækst og fremtidssikring kan gå hånd i hånd. Formålet er ikke blot at håndtere nutidens udfordringer, men at blive klogere på drømmescenariet for fremtidens fødevaresystem og sammen finde vejene til at realisere det.
Medlemmerne får nye indsigter og perspektiver på branchens udvikling gennem oplæg fra eksperter, cases fra ind- og udland samt inspirationsture. Der er også rum til at diskutere strategier og konkurrencekraft, udvikle konkrete løsninger og udforske, hvordan vi kan udvikle et fødevaresystem, der både er robust, værdiskabende og effektivt.
Kommende møder
Alle møder afholdes i Jyllands-Postens domicil – Mediebyen 3, 8000 Aarhus C – med mindre andet er nævnt.
Et medlemskab giver adgang til fem årlige møder i din videns- og visionsgruppe samt forskellige arrangementer på tværs af videns- og visionsgrupperne. Prisen for medlemskab er kr. 25.000 ex. moms. pr. år.
Tidligere møder
Om Claus Meyer
Claus Meyer er gastronomisk iværksætter og har gennem mere end tre årtier været en af de mest markante stemmer i udviklingen af dansk madkultur. Han er grundlægger af MEYERS og medstifter af restaurant Noma, der er blevet kåret til verdens bedste restaurant fem gange. Han regnes som grundlægger af det Ny Nordiske Køkken, der har sat Danmark på det gastronomiske verdenskort.
Som entreprenør, tv-kok, forfatter og ejer af restauranter, bagerier og madskoler har Claus Meyer arbejdet for at skabe en mere velsmagende, bæredygtig og meningsfuld madkultur – alt sammen gennemsyret af hans kærlighed til mad. Han skaber ikke kun madoplevelser, men bevæger hele samfundet gennem initiativer, der inspirerer og forandrer.
I 2011 stiftede han Melting Pot Fonden, som arbejder for social forandring og bekæmpelse af fattigdom. Fonden står bag initiativer i både Danmark, USA, Marokko og Bolivia. Claus Meyer er desuden adjungeret professor ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og æresalumne ved Copenhagen Business School (CBS). Han er fortsat en aktiv del af MEYERS’ drift og udvikling og driver samtidig virksomheden Claus Meyer & Co, som rådgiver fødevarevirksomheder. Her forener han sin passion for mad med en skarp kommerciel sans og evnen til at omsætte idéer til virkelighed – et samspil, der gør ham til både ildsjæl og erfaren erhvervsleder.
Gennem sit virke i både erhverv, forskning og filantropi bidrager han med en dyb indsigt i, hvordan fødevarer kan være en drivkraft for innovation, fællesskab og samfundsforandring. Med sin kombination af kommerciel sans og kulturel indsigt formår han bedre end nogen anden at samle branchen og skabe retning for fremtidens fødevaresystem.

Flere videns- og visionsgrupper
Arbejdsmarkedets udfordringer
Mødeleder Nina Smith
Vi står midt i et buldrende arbejdsmarked, hvis fremtid formes lige nu. Demografiske forskydninger, nye organisatoriske krav, teknologiske kvantespring og global konkurrence presser virksomheder, offentlige institutioner og uddannelsessystemet til […]
Fødevarer
Mødeleder Claus Meyer
Fødevarer er fundamentale for vores eksistens. Det er vores beslutninger som producenter, myndigheder og forbrugere, der afgør, hvad der havner på tallerkenen i dag og i fremtiden. I en national kontekst […]
Energi
Mødeleder Ditlev Engel
Danmark står over for en afgørende udfordring med at skabe en velovervejet og større sammenhæng i det danske energisystem. Som erhvervsaktører kan det nogle gange føles, som om vi er afhængige […]
Arbejdsmarkedets udfordringer
Mødeleder Nina Smith
Vi står midt i et buldrende arbejdsmarked, hvis fremtid formes lige nu. Demografiske forskydninger, nye organisatoriske krav, teknologiske kvantespring og global konkurrence presser virksomheder, offentlige institutioner og uddannelsessystemet til […]
Aarhus 2040
Mødeleder Laura Hay Uggla
Aarhus er i konstant forandring. De seneste år har markante projekter som Letbanen, Kongelunden og Aarhus Ø været med til at forme byens fysiske udtryk – og vil […]
Jylland i vækst
Mødeleder Laura Hay Uggla
Jylland er begunstiget af byer, virksomheder og institutioner, som de seneste år har skabt udvikling og vækst på blandt andet beskæftigelse og økonomi. Men er […]
Bæredygtigt byggeri
Mødeleder Frank Jensen
Byggeriet står over for en nødvendig forandring som én af de største kilder til CO₂-udledning. For at reducere branchens klimaaftryk er det afgørende ikke blot at fokusere […]